Aktivitetet


Leksion i Hapur. NDAL Dhunës ndaj grave dhe vajzave 

 

Fakulteti i Shkencave Mjekesore Teknike ne daten 06.12.2017 oragnizoi Leksion te hapur me teme:

NDAL Dhunës ndaj grave dhe vajzave   

  16 ditët Ndërkombëtare kundër Dhunës me Baza Gjinore

Lektore. Etleva SHESHI,

Shefe e Sektorit të dhunës dhe barazisë gjinore, Ministria e Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale

 

 

 


Dita Nderkombetare kunder HIV AIDS

Edhe pse dite shiu, studentet dhe pedagoget e Fakultetit te Shkencave Mjekesore Teknike moren pjese ne aktivitetin e Ministrise se Shendetesise dhe Mireqenies Sociale ne bashkepunim me Qendren Shqiptare per Popullsine dhe Zhvillimin ne Diten Nderkombetare kunder HIV AIDS.

 

 

 

 

 


Mbremje Diplomimi!

Mbremja Gala e Diplomimit!

07 Korrik 2017,  ora 20.00  Hotel Tirana International
Kjo mbremje eshte vetem per diplomantet, me rastin e mbylljes se ciklit 3 dhe 5 vjecar.
Ne shtator do mbahet Ceremonia e Diplomimit dhe hedhja e kapeleve ku mund te ftoni familjaret tuaj!
Ne kete mbremje nuk lejohet te vije askush tjeter qe nuk eshte Diplomant i Universitetit Aldent.

 


Seminar “Autizmi flet”

Në kuadër të Ditës Botërore të Autizmit, Zyra e Këshillimit të Karrierës në bashkëpunim me Departamentin e Infermierisë dhe Fizioterapisë, do të organizojë seminarin e hapur me temë “ Autizmi flet. Ndoshta nuk flas , por kam shumë mënyra për të komunikuar”.
Seminar i cili do ti drejtohet të gjithë studentëve të universitetit Aldent dhe stafit të UAL-së.
Godina qëndrore Aldent, Rruga e Dibrës.autizmi


“Duhani VRET”

duhani vretOrganizata Brainstorm ne bashkepunim me Universitetin e Mjeksise Tirane si dhe Universitetin ALDENT organizon ne datat 23Maj-05 Qershor aktivitetin “Duhani VRET”.

Ky aktivitet mjaft i rendesishem vjen ne muajin e ndergjegjesimit per rrezikun qe sjell duhanpirja dhe eshte konceptuar ne nje menyre teresisht origjinale duke perfshire nje sere kategorish.
Aktiviteti do te preki kryesisht te rinjte kryesisht gjimnazistet si target grupi me i rrezikuar por dhe qytetare te rastesishem ne qytetet qe do te perfshije projekti.

Konkretisht do te realizohen trajnime dhe leksione ne gjimnazet e qyteteve ku do te shkohet, vizita falas dhe sherbime te mundshme mjekesore mbi kancerin e pulmonit dhe laringut ne terren dhe marrje statistikash mbi informacionin qe njerezit kane mbi kancerin e pulmonit dhe laringut dhe lidhjen me duhanin .

Të rinjt duhet të njihen me faktorët që nxisin duhanipirjen, problemet shëndetësore të lidhura me konsumimin e duhanit dhe rrugët me të cilat të rinjtë mund të shkëputen nga përdorimi i cigares.

Ky projekt nevojitet për t’i dhënë të rinjve informacionin e duhur rreth duhanpirjes, për t’i nxitur ata të ndalojnë përdorimin e produkteve të duhanit dhe të mos nisin konsumimin dhe po ashtu ti informojnë mirë mbi kancerin e pulmonit,format që ka,simptomat dhe karakteristikat klinike.
Aktiviteti do te shtrihet ne me teper se 20 qytete duke perfshire 150 studente dhe te pakten 10 mjeke.

►Konkretisht vendet qe do te zhvillohet aktiviteti jane si me poshte:
24 Maj – Linja e Shkodres,Lezhe,Kruje
25 Maj – Linja e Korces,Librazhdit,Elbasanit dhe Pogradecit
26 Maj – Linja e Beratit,Vlores,Fierit dhe Lushnjes
28 Maj – Tirane

Per pjesemarresit te gjitha shpenzimet jane te mbuluara. Te gjithe ata qe do te perzgjidhen do t’i nenshtrohen nje trajnimi paraprak per t’u aftesuar me qellim realizimin sa me te mire te ketij aktiviteti ne terren.
Te gjithe te interesuarit qe deshirojne te jene pjese e aktivitetit jane te lutur te aplikojne ne link-un e meposhtem:

https://docs.google.com/…/1PWsF_erjG1ROLEloOIKFmP…/viewform…

►Ne fund te aktivitetit pjesemarresit do te pajisen me certifikata.
Per informacione shtese kontaktoni:
Cel. 0692932910 ose
Email: brainstormorganisation@gmail.com.
Duhani Vret! – Aplikimi online
23 Maj – 5 Qershor 2016

 


Kampionati i Futbollit!

Aktivitetet vazhdojne ne Universitetin Aldent.. Te enjten ne date 02/06/2016 do te zhvillohet ndeshja finale e Kampionatit te Futbollit midis studenteve te deges Laborant 1 dhe atyre te Fizioterapi 1
Kupa ne pritje te fituesit!! 🎖🏆⚽️ndeshje2016 ndeshje12016


Euraxess Bus Roadshow 2015

Ne daten 16 tetor 2015 ora 9:00-16:00 ne Sheshin Nene Tereza, do te organizohet Aktiviteti “Euraxess Bus Roadshow”. Kjo nisme e  Komisionit Europian ne kuader te projektit Euraxess- Researchers i Motion ka si qellim zhvillimin e karrieres se kerkuesve te rinj duke promovuar mobiliteti. Ky aktivitet i ofron pjesëmarrësve këshilla për përmirësimin e CV-së, mundësinë për të marrë foto profesionale për CV-të e tyre, pjesëmarrjen në sesion workshopi me tematika në kuadër të Programit EURAXESS.
Te gjithe studentet dhe kerkuesit e Universiteti Aldent jane te mirepritur.
Me poshte gjeni programin:
euraxess

Leksion i hapur

Njoftohen studentet e Fizioterapise dhe Stomatologjise, gjithashtu profesionistet e rinj te diplomuar ne Aldent se ne daten 8 Tetor 2015, ora 10:00 do te organizohen leksione te hapura ne lidhje me keto fusha nga Profesor Italiane, PROF.CRESCENTINI DHE DR.MANTAROleksionfizioterapi


Panairi “Work and Study”

Vizitoni UNIVERSITETIN ALDENT ne panairin Work&Study prane Muzeut Kombtar!
Orari 9.00 – 20.00 en datat 30 Shtator – 02 Tetor 2015
Ju mirepresim!